Chceme prinavrátiť zašlú slávu

Všetci vieme aká je situácia s múzeami na Slovensku, nielenže chátrajú, ale ešte aj sú málo atraktívne pre bežných ľudí a pri tom aj oni patria ku kultúre národa. Preto by sme radi prekročili očakávania a vytvorili pokrokový, návštevníkom blízky geopark.
Náš projekt je určený všeobecne pre širokú verejnosť bez ohľadu na vek, či vzdelanosť v danej problematike, prahnúcej po poznaní, nových informáciách, či len tak pre oddych v prijemnom prostredí.
Najviac by sme sa však chceli zamerať na žiakov typovo rôznych škôl, v prevažnej miere z Bratislavy a blízkeho okolia, ktorí by mali tvoriť nosnú časť návštevníkov múzea na exkurziách so svojimi učiteľmi. Práve táto skupina by mala mať najväčší úžitok z projektu, ktorý by mal spĺňať základné predpoklady pre výučbu v teréne počas hodín geológie, paleontológie, stratigrafie, biológie, geografie, prírodopisu, zemepisu alebo vlastivedy.
Taktiež nechceme zabúdať na iných návštevníkov, či už okoloidúcich turistov, alebo ľudí uprednostňujúcich geoturizmus, ktorý má momentálne vo svete zelenú, po celom svete sa zakladajú geoparky, ktoré majú svoje miesto aj v rámci takej organizácie, ako je UNESCO.
Náš projekt by mal predovšetkým priniesť možnosť terénnych ukážok práce geológa, oboznamovať s geológiou ako vedou a jej potrebou v samotnej histórii a budúcnosti ľudstva, jej využitím v praxi, ale predovšetkým vniesť osvetu a informovanosť o geológii Devínskej Kobyly. Angažovanosť návštevníkov bude spočívať v možnosti vlastnoručného odskúšania geologickej činnosti, môžu pripadne prinášať vzorky na určenie, alebo prispievať nálezmi z okolia. Múzeum by malo slúžiť ako miesto vhodné na exkurzie rôzneho charakteru.